Na maanden van intensieve voorbereiding en het testen van allerlei functionaliteiten was het donderdag 27 juni zover; ons ‘oude’ ERP-systeem Trade werd administratief afgesloten en alle relevante gegevens werden geëxporteerd naar een beveiligde omgeving. Van daaruit hebben we al die gegevens in speciaal daarvoor beschikbare CSV sjabloonbestanden ingelezen, waarna de complexe import in Profit 11 kon plaatsvinden.

Deze operatie was op vrijdagmiddag 28 juni gereed. Zaterdag 29 juni hebben we handmatig de openstaande verkoop- en inkooporders in de live-omgeving gecontroleerd (1-op-1 vergeleken met de orders die nog in Trade stonden) en ingevoerd. Maandagochtend 1 juli konden we dus direct aan de slag met AFAS Profit 11, en op een paar kleine schoonheidsfoutjes verliep dat vlekkeloos!

Koppeling en integratie

In de tussentijd hebben we ook de meest uitgebreide versie van Office 365 in gebruik genomen en deze direct gekoppeld aan AFAS Profit. Ook onze telecommunicatie is overgeschakeld en wel naar Xelion, wat ook volledig is geïntegreerd in AFAS Profit. Door deze twee koppelingen zijn wij in staat om elke vorm van communicatie direct vast te leggen in Profit 11, wat een grote mate van efficiëntie betekent.

Wij zijn ervan overtuigd dat het Nederlandse familiebedrijf AFAS, met zo’n 1,5 miljoen gebruikers in de Benelux, voor ons de juiste partner is om de komende 10 tot 15 jaar zorgeloos onze administratieve en logistieke processen te kunnen uitvoeren op een zeer hoog niveau.

AFAS OutSite portal

Na de zomervakantie gaan we starten met de voorbereidingen van de AFAS-module OutSite. In ons portal kan u zelf gegevens beheren, wijzigen, insturen en raadplegen. Dat staat allemaal in uw digitaal dossier. Wij zelf kunnen eenvoudig processen, documenten, signalen, cockpits en berichten delen met u als klant. Al onze correspondentie blijft bewaard. Processen worden geautomatiseerd met workflows. OutSite maakt onze dienstverlening transparant en inzichtelijk voor onszelf en voor anderen én is 24/7 bereikbaar.

We zijn erg enthousiast over AFAS Profit 11 en AFAS OutSite. We kunnen niet wachten om de volledige implementatie achter de rug te hebben, maar tot die tijd kunnen we al de voordelen ervaren van AFAS Profit 11.