Zo’n dertien jaar geleden begon Job aan een monsterklus: het vullen van een eigen database waardoor het voor onze relaties zeer eenvoudig wordt om de juiste hang- en sluitwerk producten te kiezen bij het ontwerpen en produceren van de aluminium gevelelementen. Zo’n 80% van onze klanten werkt met de software van Orgadata en is daar zeer tevreden over en onze Stalufor databank is daarin perfect geïntegreerd.

”Eerst was er niets anders dan lange lijsten met alle producten die we kunnen leveren. Voor onze klanten een bijna onmogelijke taak om uit te zoeken wat ze precies nodig hebben. Aangezien wij alle kennis in huis hebben van hang- en sluitwerk, was het logisch dat wij alles gingen digitaliseren. De eerste jaren ben ik dagelijks een paar uur bezig geweest om het systeem te vullen. Het programma bestond al, maar moest helemaal ingericht worden zodat het voor onze klanten werkbaar werd. Ik weet nog dat ik na de eerste cursusdag om het systeem te leren kennen, met fluitende oren naar huis ging. Zó veel informatie en ik was niet degene met de meeste computerkennis op de zaak. Gaandeweg heb ik me het programma eigen gemaakt en nu heeft het geen geheimen meer voor me.

Als een klant nu iets invoert, krijgt hij daarna alleen de opties te zien die aansluiten bij zijn vraag. Dat verkleint het aantal keuzes en daarmee wordt voorkomen dat het verkeerde besteld en dus toegepast wordt. Het werkt als een trein en het scheelt iedereen een hoop tijd en daarmee geld. Klanten hoeven alleen nog maar te bellen als ze er echt niet uitkomen en dat gebeurt dus bijna nooit meer. Met een paar klikken is alles geregeld.

Voor sommige klanten was het een enorme omschakeling om onze eigen databank voor Orgadata te gaan gebruiken. Uiteraard hebben we hen hier intensief in begeleid. Als je aan de voorkant investeert, haal je er later profijt uit. Het resultaat: ze kunnen werken met onze databank binnen Orgadata en zijn tevreden over de tijdswinst die het oplevert.

Orgadata heeft een bijkomend voordeel: tijdens het ontwerpproces ontstaat een tekening waardoor de klant meteen ziet hoe het er na montage allemaal uit komt te zien. Zo ziet men meteen of het goed is. Zo komt techniek en uitstraling prachtig samen.

Het heeft wat uurtjes en flink wat zweet gekost maar inmiddels kunnen we niet meer zonder dit programma. We weten nu zeker dat we onze klanten precies de juiste producten leveren en dat scheelt een hoop stress en onnodige handelingen.”