Vluchtwegtechniek

Stalufor heeft een ruim assortiment panieksloten en paniekbeslagen in het programma die probleemloos zijn te integreren in nagenoeg alle aluminium gevelsystemen die op de Nederlandse markt worden toegepast.

Vluchtwegtechniek

Gevaarlijke situaties voorkomen

De vluchtwegnormeringen EN179 en EN1125 stellen hoge eisen waar vluchtwegen aan moeten voldoen. Vluchtwegtechniek speelt een belangrijke rol in het voorkomen of beperken van gevaarlijke situaties. Stalufor heeft zich ontwikkeld als specialist op het gebied van vluchtwegtechniek en paniekoplossingen die voldoen aan de normeringen EN179 en EN1125. Door te kiezen voor een vluchtwegoplossing van Stalufor weet u dat de veiligheid, brandwerendheid en inbraakwerendheid van uw pand gewaarborgd is.  

Uitgebreid assortiment

Stalufor heeft een ruim assortiment panieksloten en paniekbeslagen in het programma die probleemloos zijn te integreren in nagenoeg alle aluminium gevelsystemen die op de Nederlandse markt worden toegepast. De meest voorkomende inbouwoplossingen zijn van de Duitse topfabricaten KFV, Wilka en BKS. Voor het opbouw-paniekbeslag heeft Stalufor een uitgebreid assortiment van het OLTRE-paniekbeslag, gefabriceerd door de Italiaanse fabrikant Fapim. 

Voor elke situatie heeft Stalufor de juiste oplossing, al dan niet met gebruikmaking van enkelvoudige panieksloten of meerpunt-panieksloten met SKG-certificering conform de BRL 3104 (met gelijkwaardigheidsverklaring). Vanzelfsprekend zijn alle bij Stalufor beschikbare paniekoplossingen gecertificeerd conform de norm NEN-EN 179 en NEN-EN 1125. 

Freesgegevens beschikbaar 

Wij beschikken over alle freesgegevens en overige data voor de machineaansturing in DWGformaat. Tevens beschikt Stalufor over een eigen databank van LogiKal®, het gerenommeerde softwarepakket voor de aluminium en stalen gevelindustrie van Orgadata. Hierin zijn alle paniekoplossingen als beslagpakket opgenomen, uiteraard compleet met alle freesbewerkingen. 

Het koppelen van vluchtdeuren

Steeds meer zien we de behoefte om vluchtdeuren te koppelen aan een toegangscontrolesysteem, een rookwarmteafvoersysteem (RWA) of een brandmeldcentrale (BMC). Ons zusterbedrijf Stalufix beschikt over passende oplossingen en kan tevens deze elektronica-oplossingen aansluiten. Door op tijd in het bouwproces te kijken naar de vluchtdeuren voorkomt u dat bestekomschrijvingen hieraan voorbijgaan. Dit komt de veiligheid van uw pand ten goede.  

EN 179 & EN 1125 normeringen 

Om meer te weten te komen over de EN 179 en EN 1125 normeringen, en hoe die in de praktijk dienen te worden toegepast, klikt u op onderstaande links. Wij adviseren u graag aan welke normering de vluchtwegen moeten voldoen, afhankelijk van de gebruiksfunctie van het gebouw. Daarnaast beschikken wij over ondersteunende middelen die kunnen dienen om uw medewerkers de juiste voorlichting te geven. 

Bekijk ook onze pagina over Deurautomatiek. 

Nieuws en projecten

Project: Westfield Mall of the Netherlands

Project: Westfield Mall of the Netherlands

Westfield Mall of the Netherlands is centraal gelegen in de Randstad en wordt een unieke, innovatieve winkel-, eet-, vrijetijds- en entertainment bestemming die het traditionele Nederlandse retaillandschap volledig herdefinieert. Met een...

Lees meer
Nieuwe dubbele vluchtdeur oplossing KFV

Nieuwe dubbele vluchtdeur oplossing KFV

In samenwerking met KFV heeft Stalufor recent gewerkt aan een nieuwe inbouw paniekcombinatie voor dubbele deuren. Dit nieuwe ontwerp is zo succesvol dat het tevens een SKG certificering heeft ontvangen. Het ontwerp De techniek die achter de nieuwe...

Lees meer
{

Partner over ons

“Stalufor heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn met kennis van zaken. Ze geven passend advies en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.“
- Bart van Oorschot

Van Oorschot Aluminium

Stalufor

Binnenweg 7-9
5683 PR Best
KVK nr: 17259565

Contactgegevens

+31 (0)85 330 2770
info@stalufor.nl

Inschrijven nieuwsbrief