Job Janssen is enthousiast. Dat is hij wel vaker maar deze keer is het over een ontwikkeling bij één van de leveranciers van Stalufor. KFV heeft namelijk een nieuw slot-systeem dat past op alle bestaande systemen en dat is goed nieuws voor de relaties van Stalufor. Hij gaat er graag dieper op in.

Gekozen voor één standaard

Bij Stalufor wordt maatwerk geleverd. “Daar zijn we dagelijks mee bezig en daar zijn we goed in”, zegt Job niet geheel zonder trots. “Toch heeft maatwerk soms ook nadelen, namelijk dat systemen niet op elkaar aansluiten en dus meer werk vragen. Er is echt iets te zeggen voor universele systemen. Dat hebben ze bij KFV begrepen. Al jaren is KFV een vaste leverancier van sloten van ons, een partner waar we graag mee samenwerken. Zij hebben nu een nieuwe lijn ontwikkeld en een mooie oplossing bedacht voor hun meerpuntsloten systeem. In plaats van een groot aantal verschillende maten, is er nu gekozen voor één standaard en dat maakt dat deze meerpuntsloten onderling perfect uit te wisselen zijn.”

De voordelen op een rij

Voorheen was het ‘lastig’ om sloten te verwisselen. “Niet onmogelijk natuurlijk maar het vergde het nodige werk en daarmee werd het natuurlijk meteen een stuk duurder. Met het nieuwe KFV One systeem is het een stuk eenvoudiger geworden omdat gekozen is voor één maatvoering. Dat brengt nog wat meer voordelen met zich mee. We hoeven minder voorraad te hebben, we zijn (nóg) flexibeler geworden, hebben kortere levertijden, zijn sneller en goedkoper. Een hele lijst aan goed nieuws, als je het mij vraagt”, vertelt Job.

Minder systeemafhankelijk

Het oude systeem gaat er langzaam uit om plaats te maken voor de KFV One. “Als je weet dat ongeveer 95 % van de sloten waarmee wij werken van dit merk is, dan zie je meteen de voordelen”, gaat Job verder. “We zijn in de toekomst minder systeemafhankelijk en dat is in onze ogen een mooie ontwikkeling. Prachtig om te zien dat ontwikkeling ook bij onze leveranciers niet stilstaat en dat er meegedacht wordt in verbetering en efficiëntie.”