Tien jaar geleden stapte Jasper van den Heuvel in het bedrijf van zijn vader Jack en daar moest hij eerst echt even twee keer over nadenken. Hij wilde niet gezien worden als ‘het zoontje van de baas’ en dus werkte hij twee keer zo hard om zichzelf te bewijzen en hij begon – op eigen verzoek – onderaan de ladder. Inmiddels wordt hij gewaardeerd om zijn eigen kwaliteiten. Hij kijkt terug op zijn tien jaar bij het bedrijf.

Zoeken naar de best passende plek in het bedrijf

“Mijn beroep is automonteur; als kind al werd ik blij van alles wat benzine slurpt. Samen met een vriendje sleutelde ik aan brommers en auto’s en na de middelbare school ben ik de opleiding tot automonteur gaan volgen. Na een paar jaar werken in die branche was ik de uitdaging kwijt en zocht ik iets anders. Onze pa had wel eens geopperd om bij Stalufor te beginnen maar ik was van het standpunt: ‘met familie en vrienden moet je wandelen, niet handelen’ dus ik hield een tijdje de boot af. Toen de behoefte aan technisch personeel echt groot werd bij het bedrijf, heb ik toch besloten om in te stappen, met de voorwaarde dat ik gewoon in het magazijn zou beginnen. Ik wilde het hele bedrijf leren kennen en zodoende uitvinden waar ik het beste zou passen”, vat Jasper de start van zijn carrière samen.

Ik overtuig je graag van het tegendeel

Als ‘zoon van’ voelde Jasper de behoefte om zich dubbel zo hard te bewijzen. “De voldoening dat ik nu gewaardeerd word om mijn kennis en kunde is daarmee des te groter. Na even zoeken bleek dat ik in de montage en installatie van elektrische deuren de meeste uitdaging vond, maar dat was op dat moment nog geen core business van Stalufor. Ik weet nog dat Jack zei: ‘Dat is zo’n gesloten wereld, daar komen wij helemaal niet tussen’. Dat is het beste wat je tegen mij kunt zeggen, want dan ga ik precies het tegendeel bewijzen. Dat was het ontstaan van Stalufix, waar ik samen met mijn maat Kevin elke dag voor werk.”

Afwisseling in werkplek en werkzaamheden

Het duo opereert door het hele land. “Mijn bus is vier maanden oud en er staat al 25.000 kilometer op de teller. Sommige mensen rijden dat niet eens in een jaar. De ene dag zitten we in Maastricht, de volgende dag in Leeuwarden; we komen op de mooiste plekken. Het leukste van dit werk is de afwisseling: we monteren en installeren zelf, maar we geven ook instructie en training aan klanten en we diagnosticeren problemen om ze vervolgens op te kunnen lossen.”

Saamhorigheid en groei vieren

Gevraagd naar het hoogtepunt van de afgelopen tien jaar, komt het antwoord snel: “De opening van het nieuwe pand omdat het zoveel méér dan dat was. We vierden de samenwerking met klanten, met ons team, de groei en de onderlinge saamhorigheid. Het is maar goed dat we op een industrieterrein zitten, want er waren geen buren die tot diep in de nacht last van ons hadden.”

De volgende generatie

Spijt van de overstap van de autowereld naar de wereld van Stalufor en de deurautomatiek heeft Jasper niet. “Geen dag! Dat komt omdat we onderling zo goed kunnen communiceren. We spreken ons uit als we ergens iets van vinden. De kracht van ons familiebedrijf is echt heel groot, dat gun ik iedereen.” Dus de volgende generatie is welkom? “Haha, ja hoor: samen met mijn vriendin hebben we zeven kinderen en de oudste roept nu al dat hij bij Stalufor wil komen werken. Ik denk dat ik maar heel hard roep dat ie dat vooral niet moet doen. Kijken of ie mijn karakter heeft en dan heel hard zijn best gaat doen om mij het tegendeel te bewijzen.”