Half februari stond de deur wagenwijd open om nieuwe collega Louise van Boxtel (23) welkom te heten. Hoewel, helemaal nieuw was ze niet want ze werkte al eens een half jaar voor Stalufor. Over de stap die ze zette in haar carrière en haar ervaring bij dit bedrijf vertelt ze hieronder.

“Ik ben eigenlijk kok”, begint ze de beschrijving van haar loopbaan. “Ik heb de opleiding Zelfstandig werkend kok en Horecaondernemer & Manager niveau 4 gedaan. Daarna vond ik een baan bij Montimar waar ik  al snel opklom van kok naar chef. Een baan met veel verantwoordelijkheid. Ik had het prima naar mijn zin, maar toen kwam corona en moest de horeca dicht. Een vriend van mij – Martin – werkt bij Stalufor en hij bood me een tijdelijke baan in het magazijn aan. Die kans nam ik graag aan want ik wilde bezig blijven.”

De horeca ging weer open en Louise ging terug naar het fornuis. “Toen begon ik te twijfelen of ik de horeca nog wel zo leuk vond. Ik had geproefd van een andere regelmaat. Mijn vriend werkt vooral in de ochtenduren en ik alleen maar ’s avonds. Heel veel zagen we elkaar dus niet. Met het oog op de toekomst was dat wel iets waar ik eens goed over na wilde denken.”

Via Martin wist Louise dat er nog steeds iemand gezocht werd voor het magazijn en dus maakte ze de keuze om te stoppen in de keuken en te gaan voor een andere baan. Een keuze waar ze helemaal achter staat. “Ik kende het bedrijf en de collega’s natuurlijk al best goed. Het werk beviel me vorig jaar al. Ik hou me voornamelijk bezig met orders pikken en inkomende goederen controleren. Het is vaak druk maar daar kan ik wel tegen. Ik ben wel wat stress gewend en een hele dag staan is mij ook niet vreemd.”

Wat Louise het fijnst vindt bij Stalufor is de hechtheid van het team. “Ik was gewend om in een team van honderdvijftig personen te werken, waarbij sommige collega’s maar af en toe in het restaurant waren. Dan bouw je dus nooit een band op. Dat is zo fijn bij Stalufor; werken in een klein team met mensen die je iets willen leren. Ik heb trouwens bij mijn sollicitatie al aangegeven dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen. Ik ga cursussen of een opleiding doen en hoop op termijn een functie op kantoor te kunnen doen. Fijn dat zoiets altijd bespreekbaar is en dat je de kans krijgt om jezelf te ontplooien.”

Koken is nu alleen nog hobby voor Louise, haar carrière gaat een andere weg in. Vol uitdaging maar vooral met heel veel plezier in het werk en in de omgang met collega’s.