Begin dit jaar is Anja Hovestad begonnen als interieurverzorgster bij Stalufor. ‘Maar zeg maar gewoon schoonmaakster hoor.’ De naam Hovestad zal wellicht een belletje bij u doen rinkelen, en niet ten onrechte; Anja is de moeder van Mitchel en Damian, die allebei alweer enkele jaren deel uitmaken van ons team. Anja gaat bij ons aan de slag nadat ze drie jaar noodgedwongen thuis heeft gezeten. Ze vertelt u graag waarom. 

“Sinds 2017 zit ik thuis na de gevolgen van een klein herseninfarct. Ik heb een lang herstelproject gehad, maar helaas is mijn linkerkant niet meer zo sterk als eerst. Dat zal ook niet meer terugkomen. Gelukkig voel ik me hartstikke goed. 

Damian en Mitchel hebben me voor de grap wel eens gevraagd of ik niet bij Stalufor wilde komen werken en dat leek me wel wat. Mitchel kreeg op een gegeven moment van Jack de vraag of ik interesse zou hebben en daar heb ik meteen ‘ja!’ op geantwoord. Er was een vacature vrijgekomen. Na een gesprek met Jack en Theo ben ik aangenomen en begin dit jaar ben ik begonnen. 

Iedere dag poets ik twee uurtjes bij Stalufor, van 8.00 tot 10.00 uur. Ik kan lekker te voet naar m’n werk – als het er weer voor is tenminste. Na m’n werk wandel ik weer terug naar huis. Daarna kan ik thuis een beetje opruimen, poetsen, en ’s middags naar de fysiofitness. Ook heb ik een puppy van 9 maanden; Yara. Van lekker samen wandelen komt nog niet zo veel, want Yara is zo eigenwijs dat je je afvraagt wie nu eigenlijk wie uitlaat.  

Het klinkt misschien gek, maar poetsen doe ik graag. Ook thuis is dat zo. Als ik na afloop het eindresultaat zie haal ik daar voldoening uit. Bovendien voelde ik me bij Stalufor meteen onderdeel van het team, dat je erbij hoort. Je leert iedereen kennen en ze zijn allemaal in voor een geintje op z’n tijd. Ik vind het fijn dat ik na mijn lange herstel weer onder de mensen ben en me nuttig kan maken.”