Om de energieprestaties van woningen en gebouwen te verbeteren worden bij nieuwbouw- en renovatieprojecten uiteenlopende energiebesparende maatregelen genomen. Triple Glass is daarvan een uitstekend voorbeeld, want hoe hoger de isolatie, hoe lager het energieverbruik. Omdat Triple Glass steeds meer de voorkeur krijgt boven enkel en standaard dubbel glas, is ook voor Stalufor concepten in bouwbeslag de vraag naar ventilatieroosters ten behoeve van grotere glasdiktes gestegen.

Óók in een woning of gebouw met drievoudig glas dient geventileerd te worden. Duurzaam bouwen om warmteverlies te beperken heeft onvoldoende luchtverversing als logisch gevolg en een ontoereikende ventilatie kan ongezonde levensomstandigheden veroorzaken.

Er zijn in 2018 verschillende gesprekken gevoerd met betrokken partijen om een oplossing te vinden op de vraag van de markt. Tunal ontwikkelt zich sinds een aantal jaar verder door onder moederbedrijf Deceuninck op het gebied van assortiment- en kennisuitbreiding. Ventilatieroosters van Tunal zijn van hoge kwaliteit, worden snel geleverd en zijn in alle kleuren beschikbaar. Stalufor heeft de meest voorkomende kleuren en glasdiktes op voorraad liggen. Met onze interne productiefaciliteit kunnen wij onze klanten snel van de juiste producten voorzien.

Na de succesvolle introductie van het Tunal 80 FL ventilatierooster in 2018 heeft de R&D afdeling van Tunal niet stil gestaan. Tot eind 2018 was het Tunal 80 FL ventilatierooster leverbaar tot een maximale glasdikte van 32 mm (glasgoot 38 mm). Vanaf 2019 zijn zowel het Tunal 80 FL en Tunal 80 HD ventilatierooster leverbaar tot een maximale glasdikte van 48 mm (glasgoot 54 mm).

Naast deze positieve ontwikkeling aan het einde van 2018, staat er voor 2019 weer een grote vooruitgang op de planning. In samenwerking met Tunal worden in de loop van 2019 de Tunal ventilatieroosters beschikbaar gesteld in Orgadata en worden er twee nieuwe producten geïntroduceerd op BATIBOUW 2019. Hou onze kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!