In het derde kwartaal van 2018 heeft Stalufor concepten in bouwbeslag namens Fapim een vernieuwde productlijn geïntroduceerd: Oltre paniekbeslag. Oltre vervangt het bij velen bekende Panama paniekbeslag. Oltre betekent in het Italiaans “nog wat beter”, en dat omschrijft deze lijn producten precies.

Oltre vs. Panama
Oltre is een verbeterd product, maar heeft een aantal blijvende kenmerken waar het paniekbeslag van Fapim door gekenmerkt kan worden, zoals de universele toepasbaarheid op aluminium, stalen, houten en kunststof deuren. Daarnaast is de montage van Oltre identiek aan die van Panama, waardoor er geen machineaanpassingen nodig zijn. Ook is de opbouw nog steeds niet afhankelijk van het gekozen profiel en slot. Oltre paniekbeslag is tenslotte verkrijgbaar in de meeste RAL kleuren.

De voordelen van Oltre paniekbeslag
Oltre paniekbeslag heeft bovendien een aantal voordelen:
– Een verdubbelde corrosiebestendigheid (van klasse 4 naar 5)
– Standaard antiflipperschoot
– Kan 1 op 1 worden uitgewisseld met het voormalige Panama paniekbeslag
– Universeel toepasbaar (op zowel aluminium, stalen, kunststof en houten deuren)
– Opbouw is niet afhankelijk van profiel en slot
– Oltre wordt compleet in eigen beheer van Fapim geproduceerd wat een hogere kwaliteit garandeert
– Een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

NEN 1125
De NEN 1125 Europese vluchtwegnormering beschrijft dat bij een panieksituatie in een openbaar gebouw een vluchtdeur onder de meest onaangename omstandigheden altijd geopend moet kunnen worden, door een relatief lichte druk op een horizontale duwstang- of duwbalkbediening. De architect schrijft in het  bestek voor aan welke  Europese vluchtwegnormeringen het project moet voldoen.

Stalufor College
Stalufor is de technisch specialist op het gebied van vluchtwegtechniek. Sinds 2016 verzorgt Stalufor o.a. een training over vluchtwegtechniek, indien gewenst op locatie. Hierin worden de verschillende Europese vluchtwegnormeringen, paniekbeslagen en paniekfuncties besproken om onze klanten wegwijs te maken binnen alle onderwerpen rondom panieksituaties. Stalufor College geeft daarnaast een training in deurautomatiek en ondersteuning in Orgadata.  In samenwerking met partner Stalufix verzorgt Stalufor ook inbouwtrainingen van het Fapim Galicube raambeslag en Fapim Magicube verdektliggend raambeslag op locatie.