In opdracht van Woonpartners Midden-Holland uit Waddinxveen, wordt een woontoren van 11 verdiepingen hoog gerealiseerd op de Springers locatie in Gouda Oost. De woontoren, vernoemd naar de wetenschapper en dichter Leo Vroman, bestaat uit 39 huurappartementen. Hiervan zijn er 20 drie-kamerappartementen en 19 vier-kamerappartementen. De appartementen zijn allen voorzien van een ruime woon- / eetkamer, een open keuken en een balkon.

De Leo Vroman toren is een onderdeel van de herontwikkeling van Gouda Oost. Het complex is gelegen aan de Sportlaan. In totaal worden hier 39 appartementen gebouwd, 20 appartementen in de sociale sector en 19 appartementen in de vrije sector, met bijbehorende parkeerplaatsen. Tevens worden er in de wijk voorzieningen gerealiseerd zoals winkels/supermarkten en een park. In de wijk zijn reeds scholen en andere maatschappelijke voorzieningen aanwezig. De naam van de woontoren is met toestemming van de familie en de Vroman Foundation, de Leo Vroman toren genoemd.

In het ontwerp van de woontoren zijn duidelijke accenten gelegd waarbij als inspiratiebron het werk van Leo Vroman is gebruikt. De gesloten plinten aan de Oostzijde en de glazen hekwerken langs de balkons worden met een grafisch motief gedecodeerd. Hier is gekozen voor computertekeningen van Leo Vroman.

toren2    toren3
De aluminium deuren, ramen en vliesgevels zijn geproduceerd en gemonteerd door onze klant Alument. Alument produceert en levert kozijnen, schuifpuien, zonwering en veranda’s. Stalufor is huisleverancier voor nagenoeg alle deur- en raambeslagen die Alument nodig heeft voor de gevelelementen die daar worden geproduceerd. De samenwerking met Alument mag zeer hecht worden genoemd en Stalufor probeert Alument op alle mogelijke manieren te ontzorgen.

alument

Alle hang- en sluitwerk componenten en de overige deur- en raambeslagen voor het werk Leo Vroman toren zijn door Stalufor geleverd aan Alument.
De onderstaande producten zijn daar toegepast:

  • Het draaival raambeslag evenals het valraam beslag is van Fapim, de Italiaanse fabrikant van beslag voor aluminium deuren en ramen.
  • De meerpuntsloten zijn van KFV, de Duitse topfabrikant en wereldwijd marktleider op het gebied van meerpuntsluitingen.
  • De deurscharnieren zijn van het type Loira+V, ook een product van fabrikant Fapim.
  • De deurdrangers en draaideurautomaten zijn van Dorma, de Duitse fabrikant van deursluiters en draai- en schuifdeurautomaten.
  • Het deurbeslag is van ons eigen fabricaat Staluform® en uitgevoerd in een SKG** geveerde versie.