Knook Vormgevers in Metaal BV is al meer dan 20 jaar totaalleverancier op het gebied van stalen en aluminium kozijnen. Al vanaf de oprichting van Stalufor is Knook uitgegroeid tot een hele hechte relatie. We vroegen daarom aan mede-eigenaar Jan Groot of hij wilde vertellen hoe de samenwerking tot stand is gekomen en hoe hij de toekomst ziet. 

Knook en Stalufor 

“Van origine is Knook vooral actief in de staalindustrie”, aldus Jan Groot. “Onze hoofdmoot is stalen kozijnen, maar ook andere producten van staal. Aanvankelijk besteedden we aluminium opdrachten uit aan een naburig bedrijf. Toen dat bedrijf stopte en wij hun bewerkingsmachines konden overnemen zijn wij zelf aluminium producten gaan maken. Momenteel zou ik de verhouding staal-aluminium op 80/20 schatten.” 

“Al sinds de oprichting van Stalufor zijn wij een partner van hun”, gaat Groot verder. “Wij bestellen ordergericht gebruiksmaterialen voor de productie van met name aluminium kozijnen bij hen. Dit doen we bewust om onze voorraden zo laag mogelijk te houden.” 

Meer aluminium 

“Eerder dit jaar hebben we besloten om meer in te gaan zetten op aluminium, onder andere met de inrichting van een showroom. Stalufor heeft daar voor ons diverse soorten hang- en sluitwerk gepresenteerd op een zogenaamd monsterbord. Nu zien onze klanten ook direct wat wij kunnen bieden. 

“Momenteel is Stalufor bezig om alle deuroplossingen voor het Aluprof aluminium-systeem te programmeren in calculatieprogramma LogiKal, omdat wij de overstap gemaakt hebben van systeemhuis AluK naar Aluprof. In LogiKal (Orgadata) zijn hun volledige beslagoplossingen terug te vinden, inclusief alle bewerkingen. Dat stelt ons in staat om snel het juiste beslag te kiezen dat we nodig hebben voor een bepaald project.” 

Onderscheidende factor 

“Stalufor heeft heel veel kennis en expertise in huis waar wij als relatie gebruik van kunnen maken”, zegt Groot tot slot. “Als we een vraag bij Stalufor neerleggen hoeven we er niet drie keer achteraan. Wanneer die niet direct beantwoord kan worden hoeven we vaak niet lang op een antwoord te wachten. Als we een vraag hebben over een bepaalde tekening sturen we die door in DWG-formaat en krijgen we snel reactie met een passende oplossing. 

“Stalufor onderscheidt zich in service en knowhow. Dat zie je ook in het aanbod van cursussen. Zo kunnen wij ook profiteren van hun kennis. Binnenkort krijgen we een training over paniekoplossingen en elektromechanische deuroplossingen.” 

De blik vooruit 

“Stalufor is onze hoofdleverancier op het gebied van beslag voor aluminium producten. Wanneer onze aluminium-tak mede dankzij onze showroom blijft groeien, dan verwacht ik dat Stalufor als hoofdleverancier hang- en sluitwerk ook meegroeit.”