In 2016 is er, in opdracht van OptiBrut GmbH, begonnen met de bouw van een nieuwe broederij voor vleeskuikens op het Europark, nabij Coevorden en op de Duitse grens. De broederij wordt ingericht met HatchCare-uitkomstkassen.

Met deze broederij in de grensregio, kan OptiBrut 5-D eendagskuikens leveren aan zowel Duitse als Nederlandse vleeskuikenhouders. Het OptiBrut eendagskuiken krijgt na uitkomst direct water en voer in de broederij (HatchCare) en levert hierdoor een betere prestatie bij de vleeskuikenhouder.

De Nederlandse initiatiefnemers willen van start gaan met een capaciteit van 500.000 kuikens per week, om zo te groeien naar 800.000 kuikens per week.

Alle hang- en sluitwerk componenten en de overige deur- en raambeslagen, voor het werk OptiBrut Nordhorn, zijn door Stalufor geleverd aan Rutolux Groesbeek B.V.

De onderstaande producten zijn daar toegepast:

  • Het valraam beslag is van Fapim, de Italiaanse fabrikant van beslag voor aluminium deuren en ramen.
  • De antipanieksloten-en tegenkasten zijn afkomstig van Wilka, de Duitse topfabrikant en voorloper op het gebied van brandwerende- en panieksloten voor aluminium en stalen deuren.
  • De deurscharnieren zijn van het type Loira+V, ook een product van fabrikant Fapim.
  • De deurdrangers en draaideurautomaten zijn van Geze, de Duitse fabrikant van deursluiters.
  • Het deurbeslag is van ons eigen fabricaat Staluform® en uitgevoerd in een SKG** geveerde versie.