Eind 2019 installeerden wij onze splinternieuwe spuitcabine met daarbij ook een verfmengkeuken. Om u een goed beeld te geven van de mogelijkheden die deze cabine biedt vertelt onze collega Damian Hovestad u hier graag meer over. Wat zijn de voordelen van de spuitcabine voor u als onze relatie?  

Lakken en schadeherstel  

“Onze spuitcabine is inzetbaar voor het lakken van alle soorten bouwbeslag, overige aluminiumproducten en profielen en voor het herstellen van schade”, legt Damian uit. “Deuken kunnen wij niet herstellen, maar flinke krassen wel. Het materiaal wordt eerst opgeschuurd. Daarna wordt de beschadiging geplamuurd en met primer behandeld. Tot slot wordt het met verschillende lagen verf natgelakt.  

“Wij kunnen alle mogelijke (RAL-)kleuren leveren met elke glansgraad en ook als structuurlak. Ook beschadigde structuurlak kunnen wij herstellen. Samen met onze partner Duthoo zijn wij in staat om de poedercoatings van vooraanstaande merken zoals Axalta, Akzo Nobel en Tiger te vertalen naar een natlak voor in de spuitcabine. Poedercoaten is namelijk niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als er niet-hittebestendige onderdelen in het materiaal zitten. De spuitcabine biedt dan uitkomst, met een nagenoeg identiek resultaat.”    

Veilig en verantwoord  

“Ik werk dagelijks met de spuitcabine”, vertelt Damian. “Het grote voordeel van werken met de spuitcabine is dat het een stuk veiliger en gezonder is voor mij als werknemer. De cabine betreed ik in beschermende kleding. Daarnaast draag ik gehoorbescherming en een spuitmasker om mijn gezicht te beschermen.  

 “Het spuitproces vindt in een beveiligde, stofvrije omgeving op een verantwoorde manier plaats. Het is nu mogelijk om meerdere artikelen tegelijk te spuiten. Ook drogen deze nu sneller. Wij kunnen alle soorten bouwbeslag spuiten en ook profielen tot een lengte van 2,5 meter. Dat wil zeggen dat de meeste gangbare formaten in onze cabine passen.”  

Tolerantie elimineren  

“Onze relaties zijn zeer tevreden over de resultaten die deze spuitcabine mogelijk maakt”, aldus Damian. “Dat is het allerbelangrijkste. Wij zijn tevreden als het goed is, maar wij streven altijd naar beter. Stalufor heeft korte lijnen met leveranciers, waardoor wij proberen de kleursamenstellingen nog optimaler te krijgen. Bij het matchen van een bepaalde kleur geldt er een tolerantie. Wij willen die zo veel mogelijk elimineren. Zo kunnen we onze relaties blijven bedienen met het best mogelijke resultaat. Welke kleur ze ook willen hebben, met welke glansgraad of eventueel structuurlak, Stalufor kan het leveren mede dankzij de spuitcabine.”

Meer weten? Bekijk onze video of neem contact op!