Al in 2014 werd voor het eerst gesproken over een duurzame renovatie aan het appartementencomplex de Lindenhove in Apeldoorn. Met een typisch jaren ’60 voorkomen en idem bouwwijze, werd de nadrukkelijke wens uitgesproken om De Lindenhove een duurzame renovatie te laten ondergaan. Duurzaam en vernieuwing waren het uitgangspunt van dit project en anno 2018 zijn de stappen in de praktijk genomen om deze renovatie te realiseren. Het totaalconcept om hoogbouw te kunnen verduurzamen is afkomstig van BENG. BENG Nederland is dé onafhankelijke partner voor VvE’s en woningbouwcorporaties in het realiseren van verduurzaming van gestapelde bouw met extra wooncomfort in de stap naar een (Bijna) Energie Neutraal Gebouw.

Duurzaamheid
De duurzaamheid in acht genomen, is er gekozen voor een totale vernieuwing van zowel het dak als de gevels. Isolatie van hoogwaardige kwaliteit en grondige aandacht voor een goede kierdichting zijn hierbij nooit uit het oog verloren. Door het toepassen van dit integrale concept wordt een energiebesparing van maar liefst minimaal 75% ten opzichte van het huidige energiegebruik gerealiseerd. Met oog op toekomstige duurzaamheidsontwikkelingen om alsnog volledig over te gaan op de Nul-op-de-meter, is er rekening gehouden met het nog later toevoegen van zonnepanelen en een warmtepomp. Een duurzaam én innovatief resultaat.

Om te kunnen voldoen aan de eisen van duurzaamheid, wordt op alle ramen bij De Lindenhove het Fapim Magicube verdektliggend raambeslag toegepast. De duurzame samenwerking tussen Rutolux Groesbeek BV en Stalufor komt in dit project goed naar voren. René Rutten, directeur van Rutolux zegt hierover “Bij de Lindenhove moeten we een hoge eis van hoge luchtdichtheid realiseren. Bij normaal raambeslag loopt het rubber niet rondom door, hierdoor sluit het rubber nooit 100% aan op het scharnier en ontstaat er een luchtlek. In goed overleg met Stalufor gaan we Fapim Magicube verdektliggend beslag toepassen. Dit zorgt voor een betere luchtdichting, doordat het rubber bij het scharnier niet onderbroken is en daarnaast is de inbouw erg gemakkelijk.

Fapim Magicube
Fapim is er met Magicube in geslaagd om alle scharnierpunten op een vaste plaats te construeren. Dit is mogelijk door de gepatenteerde oplossing van kinematische bewegingen van de raamkruk en scharnieren. Het voornaamste voordeel hiervan is een minimale speling bij de montage en de afstelling van het beslag, alsmede het verder reduceren van slijtage door het ontbreken van die sleufgaten. De bijzondere constructie van het boven- en onder scharnier op het uiteinde zorgt voor extra vergrendeling in gesloten toestand, bevordert de wind- en waterdichtheid én reduceert windgeruis. Lees hier meer informatie over Fapim Magicube.

Heeft u interesse in Fapim Magicube verdektliggend raambeslag? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs via info@stalufor.nl.