Stalufor werkt met partners door het hele land. Afstand speelt voor ons geen rol! Zo komen we Alraf tegen in Ter Apel, in het meest zuidoostelijke puntje van de provincie Groningen. Hoofd inkoop Leon Dol is al sinds zijn eerste gesprek met Theo van Rooij klant bij Stalufor. Of beter gezegd; klant bij Theo, want Leon doet graag zaken op een persoonlijke wijze. Daarvoor is hij bij ons aan het juiste adres!  

Persoonlijk zakendoen

Alraf is een afkorting van ‘aluminium ramenfabriek’, maar inmiddels is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de productie van stalen kozijnen en plaatbewerking. Productie, bewerking, levering en montage onder één dak. Leon Dol werkt sinds 2010 bij dit bedrijf, dat volgend jaar zijn veertigste verjaardag viert. “Als inkoopmedewerker was ik degene die Theo aan de lijn kreeg toen hij contact met ons opnam”, vertelt Leon. “Hij had ons bedrijf gevonden en wilde graag een gesprek aangaan om te kijken of we wellicht zouden kunnen gaan samenwerken.” Alraf is een trots bedrijf; geen familiebedrijf, wel het gevoel van.  

Kortom, een perfecte match met Stalufor. Ze planden een gesprek in Ten Apel en Leon werd direct enthousiast. “Ik vind het belangrijk om te weten met wie ik zakendoe”, zegt hij. “Een bedrijf kan nog zo goed zijn, als er geen klik is met de vertegenwoordiger denk ik dat je er niet het meeste uit kunt halen. Uiteindelijk doe je zaken met een persoon, niet met een bedrijf. Gelukkig had ik bij Theo meteen die klik.” 

Pilotproject

Volgens Leon heeft Stalufor genoeg expertise in huis om Alraf te ondersteunen in zijn werkzaamheden. “Werken met Stalufor is echt een toegevoegde waarde voor ons”, legt hij uit. “Ze leveren kwaliteit en ze leveren die op tijd. We zijn klein begonnen met de aankoop van deurscharnieren maar hebben dit steeds verder opgeschaald. Enerzijds vanwege de jarenlange ervaring van Theo en Jack, anderzijds ook vanwege hun zeer ruime assortiment. Stalufor kan meer leveren dan we aanvankelijk dachten.” 

Daarom besloot Leon om te kijken of hij de samenwerking nog verder op kon schalen. “Om de zoveel jaar heroriënteren wij ons op de markt om te kijken of we nog tevreden zijn over onze leveranciers”, legt hij uit. “Zodoende hebben we een offerte aangevraagd en werken we met Stalufor samen aan een ingewikkeld project. Het is voor Stalufor een uitgelezen kans om hun expertise te bewijzen.” 

Samen resultaat boeken

Volgens Leon geeft het project goed inzicht in de werkwijze van Stalufor. “Hoe ze werken, hoe alles verpakt is, en wat de ervaringen van onze jongens zijn met het afstellen van het hang- en sluitwerk”, aldus Leon. “We zijn erg te spreken over hoe Stalufor bepaalde zaken aanpakt en hoe zij omgaan met uitdagingen. De binnendienst ondersteunt ons uitstekend en met de buitendienst hebben wij eenzelfde goede klik. Dagelijks zetten zij zich in voor ons succes. Uit alles blijkt dat ze geen dozenschuivers zijn; het draait bij Stalufor niet om zo veel mogelijk winst maken maar om het smeden van waardevolle relaties. Ze doen liever samen zaken omdat je elkaar zo het beste kunt ondersteunen. Die samenwerking komt steeds beter op gang. Ik ben daar méér dan tevreden over.”