Alcast is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in aluminium gevelelementen. Het bedrijf begon met productie en montage voor aannemers, utiliteitsbouw en particulieren, maar heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd als producent voor  dealers die haar klanten volledig kan bedienen. De samenwerking met Stalufor past perfect in dat plaatje. Hoe? Dat legt directeur-eigenaar Willy Luijpers graag uit.  

 Maatwerk aluminium gevelelementen 

De laatste jaren is Alcast zich als producent volledig gaan richten op de dealermarkt. In eigen fabriek worden aluminium gevelelementen zoals ramen, deuren, schuifpuien, vouwwanden en vliesgevels geproduceerd. Een gedreven team van vakmensen zorgt ervoor dat klanten kwalitatief hoogwaardige maatwerk producten krijgen.  

 “Nadat ik al jaren werkzaam was voor Alcast heb ik het bedrijf in 2015 overgenomen”, vertelt directeur-eigenaar Luijpers. “Onze business is nu volledig ingericht op productie. Alles wat daarbij komt kijken bieden wij aan namens onze partners. Zo kunnen wij onze klanten een maatwerk totaalpakket aanbieden.” 

 Samenwerking met Stalufor 

“Toen ik het bedrijf overnam was de samenwerking met Stalufor al actief”, gaat Luijpers verder. “Maar nog niet zo intensief als nu. Onze samenwerking is eigenlijk heel organisch tot stand gekomen. In eerste instantie schakelden wij Stalufor in voor het monteren van schuifdeurautomaten. Gaandeweg kwamen wij er achter dat Stalufor ook op andere vlakken van toegevoegde waarde kon zijn voor ons. Zo gaat dat; je bespreekt een probleem dat je hebt, en vervolgens blijkt dat Stalufor dat kan oplossen.” 

 “Inmiddels leveren ze bij ons ook veel hang- en sluitwerk en halen ze diverse producten op om te natlakken in hun spuitcabine. Wij waren een van de eerste klanten die gebruik maakten van deze nieuwe spuitcabine. Sinds wij ons spuitwerk bij Stalufor ondergebracht hebben kunnen wij onze klanten een super nauwkeurig resultaat bieden.” 

 De kracht van Stalufor 

“Wat ik zo prettig vind aan de samenwerking met Stalufor is dat ze bij ieder vraagstuk denken vanuit de wens, niet vanuit hun aanbod”, aldus Luijpers. “Wij leggen vanuit onze klant een vraagstuk neer bij Stalufor en die gaan ermee aan de slag. Ze zoeken naar een creatieve oplossing, ook als dat betekent dat ze het nog niet kunnen leveren. Zo zijn ze druk bezig hun bestaande  slotenassortiment speciaal naar onze wensen uit te breiden, zodat wij dit in de toekomst makkelijker kunnen aanbieden. Stalufor sluit perfect aan bij onze vernieuwende mentaliteit. Ik verwacht dat onze samenwerking nog verder kan groeien in de toekomst.”