In samenwerking met KFV heeft Stalufor recent gewerkt aan een nieuwe inbouw paniekcombinatie voor dubbele deuren. Dit nieuwe ontwerp is zo succesvol dat het tevens een SKG certificering heeft ontvangen.

Het ontwerp

De techniek die achter de nieuwe inbouw paniekcombinatie schuilt is als volgt:
In de loopdeur wordt een meerpunts paniekslot gemonteerd, in de standdeur daarentegen wordt een espagnoletslot geplaatst met exact dezelfde freesmaten als die van het paniekslot.

Zodra er druk op de duwbalk ontstaat van de standdeur zorgt het espagnoletslot voor automatische ontgrendeling van het paniekslot in de loopdeur, waarbij beide vleugels ontgrendelen en opendraaien.

Verkrijgbaar

Deze unieke combinatie is verkrijgbaar in een voorplaat uitvoering P6x24mm, maar ook in een F22mm vlakke uitvoering. De P6x24 uitvoering kan onder andere probleemloos worden toegepast in profielseries van Reynaers, AluK, Aluprof, Aliplast, SAPA en Schüco.

De F22 uitvoering daarentegen is speciaal ontworpen voor Kawneer profielen. Hiermee voorziet Stalufor in een grote behoefte bij Kawneer verwerkers. Dit omdat er tot voor kort nauwelijks goede systemen op de markt waren die zich snel en eenvoudig laten inbouwen.

Beide uitvoeringen heeft Stalufor compleet in voorraad, zowel in paniekfunctie E als de paniekfunctie B, in de doornmaat 35mm.

Orgadata

Stalufor heeft daarnaast beide voorplaatcombinaties opgenomen in de eigen Orgadata databank, inclusief alle frees coördinaten die daarbij horen.

Meer informatie over deze nieuwe inbouw paniekcombinatie? Neem dan contact op.