Westfield Mall of the Netherlands is centraal gelegen in de Randstad en wordt een unieke, innovatieve winkel-, eet-, vrijetijds- en entertainment bestemming die het traditionele Nederlandse retaillandschap volledig herdefinieert.

Met een oppervlakte van 117.000(!) m2, jaarlijks 12 tot 14 miljoen consumenten, 280 winkels, restaurants en recreatiebestemmingen en 4.000 parkeerplaatsen is dit project op zijn zachtst gezegd imposant te noemen.

Zulke kerngetallen vragen om logistieke uitdagingen voor het personenverkeer, en dan met name wanneer het gaat om de vluchtdeuren. Wij zijn door onze goede relatie Driessens Aluminium uit Gemert gevraagd om mee te denken over een oplossing voor de vluchtdeuren in de buitenschil van dit project. Dit heeft na een intensieve werkvoorbereiding met veel contact tussen Driessens en Stalufor geresulteerd in een zeer mooie opdracht waarbij wij onze KFV paniekoplossingen hebben mogen leveren voor een groot aantal enkele en dubbele deuren.

Alle oplossingen zijn uiteraard WK2/SKG gecertificeerd, en volledig getest volgens de vluchtwegnormeringen EN179/EN1125.

De officiële opening van Westfield Mall of the Netherlands is verplaatst naar maart 2021. Oorspronkelijk zou de ‘grand opening’ in oktober dit jaar plaatsvinden, maar volgens Unibail-Rodamco-Westfield is dat door de coronacrisis voor veel (toekomstige) huurders te vroeg.