Fapim Oltre opbouw paniekbeslag

Stalufor is de belangrijkste partner van Fapim in Nederland op het gebied van beslagen voor de aluminium ramen- en deurenindustrie. Fapim kenmerkt zich in innovatieve en flexibele oplossingen.

Fapim

Fapim Oltre opbouw paniekbeslag

Stalufor is de belangrijkste partner van Fapim in Nederland op het gebied van beslagen voor de aluminium ramen- en deurenindustrie. Fapim kenmerkt zich in innovatieve en flexibele oplossingen. In het derde kwartaal van 2018 heeft Fapim een nieuwe productlijn geïntroduceerd: Oltre. Fapim Oltre opbouw paniekbeslag vervangt het bij vele bekende Fapim Panama paniekbeslag, maar met een nieuw design. Oltre betekent in het Italiaans “nog wat beter”, en dat omschrijft deze lijn producten precies.

Fapim Oltre: Nog wat beter

Oltre is een verbeterd product, maar heeft een aantal blijvende kenmerken waar het paniekbeslag van Fapim door gekenmerkt kan worden, zoals de universele toepasbaarheid op aluminium, stalen, houten en kunststof deuren. Daarnaast is de montage van Oltre identiek aan die van Panama, waardoor er geen machineaanpassingen nodig zijn. Ook is de opbouw nog steeds niet afhankelijk van het gekozen profiel en slot. Oltre paniekbeslag is tenslotte verkrijgbaar in de meeste RAL kleuren.

De voordelen van Oltre opbouw paniekbeslag

  • Een verdubbelde corrosiebestendigheid (van klasse 4 naar 5)
  • Standaard antiflipperschoot
  • Een nieuw design
  • Universeel toepasbaar (op zowel aluminium, stalen, kunststof als houten deuren)
  • Opbouw is niet afhankelijk van profiel en slot
  • Oltre wordt compleet in eigen beheer van Fapim geproduceerd wat een hogere kwaliteit garandeert
  • Een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Europese vluchtwegnormering NEN 1125

De NEN 1125 Europese vluchtwegnormering beschrijft dat bij een panieksituatie in een openbaar gebouw een vluchtdeur onder de meest onaangename omstandigheden altijd de deuren geopend kunnen worden, door een relatief lichte druk op een horizontale duwstang- of duwbalkbediening. De architect schrijft in het  bestek voor aan welke  Europese vluchtwegnormeringen het project moet voldoen.

Stalufor College

Stalufor is de technisch specialist op het gebied van vluchtwegtechniek. Sinds 2016 verzorgt Stalufor o.a. een training over vluchtwegtechniek, indien gewenst op locatie. Hierin worden de verschillende Europese vluchtwegnormeringen, paniekbeslagen en paniekfuncties besproken om onze klanten wegwijs te maken binnen alle onderwerpen rondom panieksituaties. Stalufor college geeft daarnaast een training in deurautomatiek en ondersteuning in Orgadata.

In samenwerking met partner Stalufix verzorgt Stalufor ook inbouwtrainingen van het Fapim Magicube en Galicube raambeslag op locatie. U kunt Stalufix technische ondersteuning BV ook inzetten ter ondersteuning van het inbouwen van Fapim Oltre opbouw paniekbeslag.

Nieuws en projecten

Specialist Robert vertelt over aluminium systemen

Specialist Robert vertelt over aluminium systemen

Sinds begin dit jaar is Robert Hellings werkzaam bij Stalufor als werkvoorbereider en projectbegeleider, met name op het gebied van deurautomatiek. Robert heeft enorm veel  kennis in huis waar wij als Stalufor – en u als onze relatie –...

Lees meer
Even kennismaken… dit is Robert Hellings

Even kennismaken… dit is Robert Hellings

Sinds 1 januari 2021 is Robert Hellings in dienst bij Stalufor als werkvoorbereider en projectbegeleider. Met jarenlange materiaalkennis en kennis van aluminium profielen in pacht stond hij te trappelen om zijn ervaring toe te mogen passen in onze...

Lees meer
Duthoo-lakhersteltraining samen met Alument

Duthoo-lakhersteltraining samen met Alument

Onlangs was Martin Quik samen met onze relatie Alument op uitnodiging aanwezig voor een lak- en hersteltraining op het hoofdkantoor van Duthoo in het Vlaamse Zwevegem. Sinds augustus 2019 zijn wij de Nederlandse partner van Duthoo voor hun...

Lees meer
{

Partner over ons

“Stalufor concepten in bouwbeslag BV werkt al meer dan 10 jaar zéér intensief samen met Fapim en is onze belangrijkste partner in Nederland op het gebied van beslagen voor de aluminium deuren- en ramenindustrie. De kracht van Stalufor is vooral het vermogen om zaken ook op technisch vlak uitstekend te begeleiden, naast de uitgekiende oplossingen die men volledig zelfstandig in Autocad formaat weet uit te werken. Daarom is Stalufor een onmisbare schakel in de uitvoering van de plannen die Fapim heeft om ook in Nederland zeer succesvol te zijn én te blijven met haar producten en oplossingen”.

- Francis Bevernage

Fapim

Stalufor

Hurksestraat 22b
5652 AK Eindhoven
KVK nr: 17259565

Contactgegevens

+31 (0)85 330 2770
info@stalufor.nl

Voorwaarden

Leveringsvoorwaarden
Garantievoorwaarden
Montagevoorwaarden

Inschrijven nieuwsbrief