Sinds begin dit jaar is Robert Hellings werkzaam bij Stalufor als werkvoorbereider en projectbegeleider, met name op het gebied van deurautomatiek. Robert heeft enorm veel  kennis in huis waar wij als Stalufor – en u als onze relatie – optimaal gebruik van kunnen maken.  Robert vertelt vandaag graag wat meer over zijn expertise en hoe hij u daarmee kan ondersteunen.

Expert in aluminium deur- en raamsystemen

Als Robert een rode draad zou moeten benoemen die door zijn loopbaan loopt, dan is dat wel aluminium. Van oorsprong is hij machinebankwerker, werkte vervolgens bij een aluminium deur- en raamfabrikant en de laatste 15 jaar bij een aluminium systeemhuis.

Zo deed hij allerlei contacten op die hem uiteindelijk bij Stalufor in beeld brachten.

“Bij Stalufor kan ik mijn opgedane kennis op een nieuwe manier inzetten”, vertelt hij. “Ik heb veel kennis van aluminium systemen zoals deuren, ramen en schuifpuien. Ook was ik altijd al gespecialiseerd in het optimaal begeleiden van klanten op het technische vlak en bij hun productie en assemblage van aluminium gevelelementen.”

Het is de bedoeling dat Robert snel zal doorgroeien naar een spilfunctie binnen onze afdeling deurautomatiek en Stalufix®. Wij werken daarvoor met de schuifdeur- en draaideurautomaten van onze toonaangevende partner dormakaba. Graag past Robert zijn bestaande kennis van aluminium profielen toe op onze uitgekiende concepten. Zo kan hij u nóg beter van dienst zijn.

Breder advies

Bij het contact met een klant is het volgens Robert essentieel om veel kennis van aluminium systemen en systeemhuizen te bezitten. “Als ik de vraag van een klant beter begrijp kan ik er ook gerichter op antwoorden”, zegt hij. “Soms is de vraag van een klant niet per se hetgeen waarnaar hij op zoek is. Door goed te luisteren en te communiceren kun je sneller problemen herkennen en benoemen.  Als het gaat om deurautomatiek is het verstandig om zo vroeg mogelijk in een project betrokken te zijn.  Deurautomatiek wordt namelijk steeds meer gekoppeld aan andere systemen voor bijvoorbeeld toegangscontrole, rookwarmte-afvoer systemen (RWA) en brandmeldinstallaties.”

Met een achtergrond in technisch tekenen, waaronder AutoCad 2D en 3D, kan Robert de klant niet alleen verbaal, maar ook visueel adviseren. “Soms zegt een tekening echt meer dan duizend woorden”, aldus Robert. Daarnaast had hij ook al ervaring met LogiKal van Orgadata, dé standaard in de aluminiumindustrie als het gaat om het maken van calculaties, complete werkvoorbereiding en het aansturen van machines. Hiermee kan een tekening dus ook snel worden omgezet in praktische vervolgstappen – met als gevolg dat er minder tijd verloren gaat en u sneller het eindresultaat hebt dat volledig op uw wensen toegespitst is!

Ervaring uitwisselen en opdoen

Voor Robert is Stalufor de perfecte plek om zijn kennis uit te breiden en tegelijkertijd zijn eigen kennis aan anderen over te brengen. “Door de vlakke organisatie is het heel makkelijk om kennis te delen en onderling te leren van elkaar”, legt hij uit. “Ik bezit nu veel basiskennis maar zou die graag uitbreiden op detailniveau. Dan kan ik klanten ondersteunen van scharnier tot deurautomaat en alles daartussen.”

Mag Robert u bij uw volgende vraag helpen? Vraag het hem zelf via robert@stalufor.nl