Onlangs was Martin Quik samen met onze relatie Alument op uitnodiging aanwezig voor een lak- en hersteltraining op het hoofdkantoor van Duthoo in het Vlaamse Zwevegem. Sinds augustus 2019 zijn wij de Nederlandse partner van Duthoo voor hun hydrocoat-programma, een watergedragen verfoplossing voor de aluminiumindustrie. Martin vertelt hier graag meer over… 

Een kijkje in de keuken van Duthoo

“Duthoo is fabrikant van retoucheerverf en reinigers voor aluminium gevelelementen die door heel Europa gebruikt worden voor het herstellen van lakschade. Duthoo is een begrip in onze industrie; daarom zijn wij verheugd onszelf partner van Duthoo in Nederland te mogen noemen.”

“Dat partnerschap houdt ook in dat wij regelmatig onze kennis up-to-date houden. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. In dit geval samen met onze relatie Alument, expert op het gebied van aluminium en kunststof kozijnen, tuinkamers, lichtstraten en zonneweringen.”

Zelf aan de slag

“We werden welkom geheten door exportmanager Mark Donvil, die ons allereerst een rondleiding gaf door het bedrijf en vervolgens alle facetten van het bedrijf met ons doornam, waaronder ook op commercieel gebied. Vervolgens voegde ingenieur Eddy Crepeele zich bij het gesprek voor enkele meer praktische aspecten van het vak.”

“Dat was een handige voorbereiding op onze lakhersteltraining die daarop volgde! We konden gebruik maken van diverse Duthoo-lakken om zo, onder het wakend oog van een expert, te zien en ervaren hoe het lakherstelproces in elkaar steekt. We hebben diverse aluminiumprofielen hersteld of een nieuwe kleur gegeven. Ook is een aantal veelvoorkomende scenario’s besproken die op de bouw of in de werkplaats kunnen plaatsvinden.”