Wilka

Familiebedrijf Wilka heeft zich volledig toegespitst op het produceren van hoogwaardige profielcilinders, elektronische sluitsystemen en (anti paniek) smaldeursloten voor aluminium en stalen deuren in allerlei varianten.

Wilka

Stalufor werkt met Wilka samen op het gebied van panieksloten voor enkele en dubbele deuren. Wij bieden een uitgebreid programma paniekoplossingen van Wilka. Daarnaast vormt Wilka een belangrijk onderdeel van het trainingsprogramma ‘vluchtwegnormeringen’ dat wij kosteloos aanbieden aan onze relaties.

Paniekopener

Paniekopeners zorgen ervoor dat in het geval van calamiteit mensen snel en veilig een pand kunnen verlaten. Een paniekopener is bedoeld voor gebruik op vluchtdeuren zodat deze met een minimale handeling te openen zijn, ook zonder voorafgaande kennis. Afhankelijk van de toepassing zijn paniekopeners onderhevig aan NEN EN 179 of NEN EN 1125 normeringen. Wilka heeft tevens een volledig elektromechanisch te ontgrendelen dubbele paniekdeur oplossing die voldoet aan de vereiste normeringen

NEN-EN 179

NEN EN 179 is de Europese normering die van toepassing is op deuren met een vluchtfunctie voor een relatief klein aantal mensen. Het is belangrijk dat de deur met één enkele handeling geopend kan worden (zoals een deurkruk of push pad). NEN EN 179 is van toepassing op gebouwen met een beperkte toegang zoals flatgebouwen, appartementen, kantoorruimtes, en stookruimtes.

NEN-EN 1125

Volgens de NEN 1125 Europese vluchtwegnormering moet er in het geval van een panieksituatie in een openbaar gebouw altijd een vluchtdeur geopend kunnen worden. Deuren die aan deze eis voldoen krijgen het NEN 1125 of NEN EN 1125 certificaat. Om hiervoor in aanmerking te komen moet, door relatief lichte druk op een horizontale duwstang- of duwbalkbediening, een deur te allen tijde geopend kunnen worden. De elektronische Wilka deursloten voldoen aan deze eisen.

Elektronisch koppelbaar ‘Solenoid’ slot

Het zogenaamde ‘Solenoid’ slot is een elektronisch deurslot dat vernoemd is naar een spoel (de solenoid) in de slotkast. Deze spoel zorgt ervoor dat de krukbediening van een elektrisch slot enkelzijdig of dubbelzijdig bediend kan worden. Hoewel het slot zelfvergrendelend is, is het ook altijd mogelijk om deze middels een cilinder mechanisch te openen. Daarmee voldoen deze sloten ook aan EN 179 en NEN 1125 normen.

Wilka serie 7000

De Wilka 7000 vluchtdeurserie is uitgerust met persoonsbeveiliging, inbraakbeveiliging en een zelfvergrendelingsfunctie. Doordat Wilka altijd gebruik maakt van systeem-overkoepelende slotsysteemafmetingen die een uniforme toepassing mogelijk maken. Sinds kort zijn de zelfvergrendelende panieksloten van de Wilka 7000 vluchtdeurserie ook voorzien van het SKG-keurmerk.

Vindbaar in LogiKal

LogiKal is hét softwarepakket voor alle relevante profielsystemen in op het gebied van de aluminium en stalen gevelelementen. Stalufor heeft een separate databank voor LogiKal samengesteld. Hierdoor kunnen calculators en werkvoorbereiders razendsnel aan de slag met de juiste data vanuit LogiKal. Ook alle Wilka-producten zijn up-to-date en te vinden in LogiKal.

Stalufor

Binnenweg 7-9
5683 PR Best
KVK nr: 17259565

Contactgegevens

+31 (0)85 330 2770
info@stalufor.nl

Inschrijven nieuwsbrief