Strijp-T wordt gerealiseerd op het oude Philips-fabrieksterrein en dat wordt, op zijn zachtst gezegd, nieuw leven ingeblazen. Niet alleen ondernemers van uiteenlopende aard zullen zich hier straks gaan huisvesten, ook wordt er ruimschoots gewerkt aan faciliteiten voor algemeen gebruik. Hierbij kunt u denken aan horecavoorzieningen, sportfaciliteiten en bovenal een groene en duurzame omgeving. Zo wordt werken in Eindhoven een compleet nieuwe beleving en een werkomgeving met innovatieve maatstaven is binnen handbereik.

Op een terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter, gelijk aan 6 voetbalvelden, verrijzen onder meer de gebouwen TR, de originele energiecentrale van Philips, en de blikvanger TQ. Stalufor is momenteel volop betrokken bij deze twee innovatieve projecten en graag vertellen we u over onze bijdrage hier in.

Stalufor werkt intensief samen met V.P.G. Aluminium Ramen en Geveltechniek uit Nieuwkuijk. V.P.G. heeft, inzake Strijp-T, de opdracht gekregen voor het produceren en plaatsen van de aluminium gevelelementen in deze panden. Hiervoor gebruikt VPG de aluminiumprofielen van het systeemhuis Reynaers.  Alle hang- en sluitwerk componenten en de overige deur- en raambeslagen zijn door Stalufor aan V.P.G. geleverd ten behoeve van dit schitterende project.

De onderstaande producten zijn toegepast in het project Strijp-T:

  • Het valraam beslag is van Fapim, de Italiaanse fabrikant van beslag voor aluminium deuren en ramen.
  • De meerpuntsloten, evenals de anti-paniek meerpuntsloten zijn van KFV, de Duitse topfabrikant en wereldwijd marktleider op het gebied van meerpuntsluitingen.
  • De opbouw panieksluitingen zijn van het type Panama, ook een product van fabrikant Fapim.
  • De deurscharnieren zijn van het type Loira+V, ook een product van fabrikant Fapim.
  • De deurdrangers zijn van Dorma, de Duitse fabrikant van deursluiters en draai- en schuifdeurautomaten.
  • Het deurbeslag is van ons eigen fabricaat Staluform® en uitgevoerd in een SKG*** geveerde versie met kerntrekbeveiliging.

Alle aluminium gevelelementen die in Strijp-T worden toegepast zijn vervaardigd van Reynaers profielen. Stalufor heeft voor élk Reynaers deur- of raamprofiel een juiste beslag oplossing.

Het voordeel van Staluform® hang- en sluitwerk is legio;

Stalufor is als specialist in staat om nagenoeg elk gevelelement te voorzien van het passende hang- en sluitwerk en beslag, alles in functie van de toepassing van de deur of het raam. Zéker gezien de zware eisen op het gebied van inbraakwerendheid, vluchtwegnormering, brandveiligheid en toegangscontrole.

Bijkomend voordeel voor de Reynaers constructeur is de beschikbaarheid van de uiterst complete Stalufor databank bij gebruik van de software van Logikal (Orgadata). Deze databank wordt door Stalufor exclusief beschikbaar gesteld aan haar relaties.