In opdracht van Stable International Development uit Amersfoort wordt de herinrichting en uitbreiding van de Rosada Fashion Outlet in Roosendaal gerealiseerd. In Roosendaal opende in 2006 Rosada, na Batavia Stad en Roermond, het derde factory outlet centrum van Nederland. Enkele jaren na de opening ging het niet goed met het centrum. Bezoekers bleven weg, winkelhuurders vertrokken.

Aan Attika Architekten uit Amsterdam werd gevraagd om met voorstellen te komen voor de revitalisering van Rosada. De aanpak bestaat uit drie onderdelen:

  • De fletse kleuren in een krachtige samenhang brengen, met warme chocoladetinten
  • Een eenduidig, duidelijk en terughoudend openbare ruimte- en reclamebeeld creëren
  • Een uitbreiding van 8.500m² waar mee de winkelroute een rondje en tweezijdig wordt
rosada-3
rosada-6

Al deze onderdelen passen in het nieuwe concept van een gezellig vestingstadje aan de rivier. Van buitenaf ervaar je het water en de groene dijken, aan de binnenkant beleef je de sfeer van het winkelstadje met de gezellige straatjes.

Bedrijfslogo VPG met volledige naam

De aluminium deuren, ramen en vliesgevels voor de Rosada Fashion Outlet zijn geproduceerd en gemonteerd door onze klant VPG.

Stalufor is huisleverancier voor nagenoeg alle deur- en raambeslagen die VPG nodig heeft voor de gevelelementen die daar worden geproduceerd. Beide bedrijven werken al lang samen, waarbij Stalufor het bedrijf VPG op alle mogelijke manieren ontzorgt op het gebied van deur- en raambeslagen. Stalufor heeft aan VPG alle hang- en sluitwerk componenten en de overige deur- en raambeslagen voor Rosada Fashion Outlet fase 2 geleverd. De onderstaande producten zijn daar toegepast:

  • De meerpuntsloten evenals de anti paniek meerpuntsloten zijn van KFV, de Duitse topfabrikant en wereldwijd marktleider op het gebied van meerpuntsluitingen.
  • De deurscharnieren zijn van het type Loira+V, ook een product van fabrikant Fapim.
  • De secustrips van zijn het fabricaat Secuproducts.
  • Het deurbeslag is van ons eigen fabricaat Staluform® en uitgevoerd in een SKG** geveerde versie.