Nieuwbouwproject Ganshoek is vertrouwd wonen in een rustige, groene omgeving in Lage Zwaluwe met de juiste zorg, ondersteuning en ontspanning. Ganshoek bestaat uit drie woonlagen, waarin 40 twee- en driekamer appartementen voor zelfstandig wonen zijn gerealiseerd en drie woongroepen met in totaal 24 zorgkamers. De huurprijs van het overgrote deel van de appartementen ligt onder de huurtoeslaggrens, waardoor deze ook bereikbaar zijn voor de mensen met een smallere beurs. De nieuwbouw wordt mogelijk gemaakt door Stichting Welzijn & Ondersteuning (SWO), Woonvizier, zorgorganisatie Surplus, Gemeente Drimmelen en bouwbedrijf Remmers.

Driessens BV

In opdracht van Driessens BV heeft Stalufor concepten in bouwbeslag BV naar volledige tevredenheid een bijdrage geleverd aan de nieuwbouwproject Ganshoek te lage Zwaluwe. Bij dit project heeft Stalufor vier dormakaba ES 200 schuifdeurautomaten geleverd. Deze automaten zijn vervolgens door partner Stalufix technische ondersteuning BV gemonteerd, ingeregeld én aangesloten op de brandmeldcentrale.

dormakaba ES 200

Stalufor levert regelmatig schuif- en draaideurautomaten van dormakaba aan Driessens. dormakaba is een leverancier van kwalitatieve producten voor verschillende oplossingen op het gebied van automatische schuif- en draaideuraandrijvingen. De bewoners en gebruikers van woon-zorgcomplex Ganshoek zijn in de meeste gevallen op leeftijd en soms mindervalide en vertrouwen daardoor op producten met gebruiksvriendelijke en veilige werking. De dormakaba ES 200 voldoet aan de meest actuele Europese normen en veiligheidsvoorschriften. Twee van de vier automaten in de gevel van Ganshoek zijn ook gekoppeld aan de brandmeldinstallatie.

Schuifdeurautomaat i.c.m. brandmeldinstallatie

Bij de verkoop van een automaat wordt er aan de opdrachtgever van Stalufor een keuzeformulier voorgelegd, waarop moet vastgelegd worden wat de deur bij brand- en of rookmelding en spanningsuitval moet doen. Er wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen wat er moet gebeuren wanneer een deur op (1) automatische opening of (2) slot staat. Bij aansluiten van schuifdeurautomaten op een brandmeldinstallatie is het belangrijk dat de functie van de deur inzichtelijk is. Is de deur door de plaatselijke brandweer gemarkeerd als vluchtdeur? Dan moet bij een brandmelding het slot automatisch ontgrendeld worden. Naast de verregaande kennis over het aansluiten, inregelen en koppelen van de verschillende systemen is er voor de bewonerspopulatie een ander belangrijk systeem waar rekening mee gehouden diende te worden, namelijk dwaaldetectie voor dementerenden. Dus al met al veel variabelen waarbij technische kennis nodig is om zowel goed advies te geven als de technische ondersteuning te kunnen bieden voor de beste oplossing.