De intensieve samenwerking met VPG Aluminium Kozijnen uit Nieuwkuijk is inmiddels wel bekend. Recent heeft VPG een prachtig werk gerealiseerd met haar aluminium gevelelementen, te weten het Leisurecentrum in Waalwijk. Een aansprekend project pál aan de entree van Waalwijk bij de welbekende meubelboulevard.

De samenwerking

Het overgrote deel van de hang- en sluitwerk behoefte van VPG Aluminium Kozijnen wordt ingevuld door Stalufor. Dit begint al tijdens de ontwerpfase van een project, waarbij VPG de gevelelementen uitwerkt in het programma van Orgadata en daarbij de unieke Stalufor Databank van Orgadata gebruikt voor de beslagkeuze.

In dit project heeft Stalufor meerdere van haar disciplines weten in te brengen. Dat gaat van het standaard deurbeslag met KFV meerpuntsloten, de deurbeslagen van Staluform® en de opbouwscharnieren van Fapim.

Meerdere vluchtdeuren zijn voorzien van het geavanceerde WIKLA vluchtdeurbeslag met zelfvergrendelende schoten en paniek duwbalken. Met name de dubbele deuroplossingen van WILKA waren hier van toegevoegde waarde, zéker ook gelet op de zeer snelle inbouwtijd van dit paniekbeslag.

Deze vluchtdeuren en andere deuren zijn tevens voorzien van de nieuwste Dormakaba deurdrangers type TS98 XEA met EASY OPEN-technologie.

Voor de centrale entree deuren van de diverse gebruikers van het gebouw is gekozen voor de Dormakaba ST Flex Secure inbraakvertragende SKG2 schuifdeuren. Ook enkele Dormakaba ST Flex puien zijn hier geleverd en gemonteerd. Deze complete schuifdeurelementen met automaten zijn gemonteerd door de technische specialisten van Stalufix technische ondersteuning.

Het eindresultaat

Zoals de foto’s laten zien, is het eindresultaat van dit project indrukwekkend. En dat kun je met een gerust hart overlaten aan de vakmensen van VPG. Uw project is bij hun in vertrouwde handen.