Stalufor levert al sinds jaar en dag haar Fapim raambeslagen inclusief op maat gemaakte trengelstangen. Dit concept van maatwerkservice heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt. Stalufor heeft in juni 2017 het besluit heeft genomen om dit proces nóg verder te automatiseren door de aanschaf van een volautomatische trengelmachine.

Na een zoektocht is Stalufor uiteindelijk uitgekomen bij de Duitse machinebouwer Ruchser. Dit bedrijf was in staat om de specifieke eisen en wensen van Stalufor om te zetten in een geavanceerde volautomatische trengelmachine die volledig wordt aangestuurd middels barcodes.

Stalufor heeft zélf een uitgekiend programma ontwikkeld wat de juiste barcodes genereert die zijn gebaseerd op het type raambeslag, vleugelafmeting, draairichting, wel of geen SKG** en nog meerdere keuzes. Ook kan Stalufor de barcodes in het juiste formaat laten genereren middels haar eigen databank van Orgadata (Logikal). Deze optie is beschikbaar voor alle Orgadata gebruikers. Het grote voordeel, naast efficiëntie en snelheid van produceren is met name de zeer grote mate van nauwkeurigheid waarmee de trengels worden geproduceerd.

De Stalufor trengelmachine is sinds december 2017 volledig operationeel en analyses laten nu al zien dat de foutmarges tot nagenoeg nul zijn teruggebracht. Bijkomend voordeel is de forse uitbreiding van de productie capaciteit, wat gezien de steeds korter wordende doorlooptijden bij de producenten van aluminium gevelelementen zeer welkom is.