Loira+ (Fapim)

Sinds enkele jaren behoort het Loira+ Fapim opbouwscharnier tot het assortiment van Stalufor. Loira+ is het nieuwste tweedelige of driedelige deurscharnier binnen de welbekende Loira-serie.

Fapim

Loira+ (Fapim)

Sinds enkele jaren behoort het Loira+ Fapim opbouwscharnier tot het assortiment van Stalufor. Loira+ is het nieuwste tweedelige of driedelige deurscharnier binnen de welbekende Loira-serie. Zoals de naam doet vermoeden is Loira+ volledig vernieuwd – in ontwerp, functionaliteit en verstelbaarheid. Op deze pagina komt u meer te weten over dit innovatieve product van Fapim, dat direct leverbaar is vanuit het assortiment van Stalufor.

Voordelen Loira+

Ten opzichte van eerdere versies van Loira biedt het Loira+ opbouwscharnier de volgende voordelen. 

  • Verhoogd gebruiksgemak, vooral qua montage en assemblage 
  • Driedimensionaal verstelbaar: horizontaal, verticaal, en in aandruk op de afdichting 
  • Verstellingen onafhankelijk uitvoerbaar (ook wanneer de deur gesloten is) 
  • Loira+ scharnierprogramma is volledig compatibel met reeds beschikbare accessoires  
  • Optimaal gebruikscomfort voor de eindgebruiker 
  • SKG gecertificeerd (2 en 3 sterren) 

Fapim 

Het Italiaanse bedrijf Fapim is internationaal marktleider in het bedenken en produceren van deur- en raambeslag voor aluminium gevelelementen. Stalufor vertegenwoordigt Fapim op de Nederlandse markt. Fapim staat voor ‘fabbrica accessori per infissi metallici’ – fabriek van accessoires voor metalen ramen en deuren. Het bedrijf kenmerkt zich al meer dan 40 jaar door innovatieve oplossingen voor aluminium deur- en raambeslag. Gebruiksgemak staat voorop. Net zoals Stalufor heeft Fapim innovatie en flexibele oplossingen hoog in het vaandel. Daarom is ons partnerschap een logische stap geweest. 

Magicube

Fapim Magicube is raambeslag dat volledig verdekt liggend (onzichtbaar) wordt gemonteerd in alle aluminium profielen met een eurogroef. Het heeft daardoor een moderne en strakke uitstraling. Magicube is tot 180 graden opendraaiend en heeft een draagvermogen van 180 kilogramStalufor levert het beslag compleet op maat inclusief aluminium trengels (schuifstangen). Deze trengels zijn voorzien van alle benodigde sluitnokken en SKG paddenstoelnokken. 

Oltre en NEN-EN 1125

Volgens de NEN 1125 Europese vluchtwegnormering moet er in het geval van een panieksituatie in een openbaar gebouw altijd een vluchtdeur geopend kunnen worden. Binnen de Fapim-lijn is Fapim Oltre (Italiaans voor ‘beter’) paniekbeslag dat aan deze normering voldoet. Deuren die aan deze eis voldoen krijgen het NEN 1125 of NEN EN 1125 certificaat. Om hiervoor in aanmerking te komen moet, door relatief lichte druk op een horizontale duwstang- of duwbalkbediening, een deur te allen tijde geopend kunnen worden.  

KOMO-certificering

Stalufor kan het volledige assortiment Fapim Loira+ deurscharnieren leveren vanuit een uitgekiende voorraad. Alle Loira+, Galicube en Magicube producten zijn voorzien van een volledige SKG- en KOMO-certificering. Producten en bouwprocessen met een KOMO-keurmerk zijn objectief getoetst aan de hand van een keuring door onafhankelijke deskundigen. In het geval van de Fapimproducten is dit het instituut SKG-IKOB.

Bent u benieuwd wat de voordelen van Loira+ of de andere Fapimproducten voor u zijn? Laat Stalufor u daar geheel vrijblijvend over bijpraten 

 

{

Partner over ons

“Stalufor concepten in bouwbeslag BV werkt al meer dan 10 jaar zéér intensief samen met Fapim en is onze belangrijkste partner in Nederland op het gebied van beslagen voor de aluminium deuren- en ramenindustrie. De kracht van Stalufor is vooral het vermogen om zaken ook op technisch vlak uitstekend te begeleiden, naast de uitgekiende oplossingen die men volledig zelfstandig in Autocad formaat weet uit te werken. Daarom is Stalufor een onmisbare schakel in de uitvoering van de plannen die Fapim heeft om ook in Nederland zeer succesvol te zijn én te blijven met haar producten en oplossingen”.

- Francis Bevernage

Fapim

Stalufor

Binnenweg 7-9
5683 PR Best
KVK nr: 17259565

Contactgegevens

+31 (0)85 330 2770
info@stalufor.nl

Inschrijven nieuwsbrief