Het pand is ontworpen door architect Herman Hertzberger en is onderdeel van het Paleiskwartier. Het Paleiskwartier is één van de meest prestigieuze herontwikkelingslocaties in Nederland waar inmiddels al jaren duurzaam wordt gebouwd, geleefd en gewerkt.

Het hoofdkantoor van Ricoh kenmerkt zich door het grote glasoppervlak op de hoeken van de gebouwen, ook wel ‘diamanten’ genoemd. Op de 9e en 10e verdieping worden vliesgevels toegepast met een vrije overspanning van 6,5 meter en ruiten van 1,8 x 3,5 meter. Hierdoor hebben de medewerkers van Ricoh veel natuurlijk licht in het kantoor en tevens een prachtig uitzicht over de stad.

Bedrijfslogo VPG met volledige naam

V.P.G. Aluminium Ramen en Geveltechniek heeft de opdracht gekregen voor het plaatsen van maar liefst 2900 m2 kozijnen in dit pand. Alle hang- en sluitwerk componenten en de overige deur- en raambeslagen zijn geleverd door Stalufor aan V.P.G. ten behoeve van dit schitterende project.

De onderstaande producten zijn toegepast in dit project:

  • Het draaival raambeslag evenals het valraam beslag is van Fapim, de Italiaanse fabrikant van beslag voor aluminium deuren en ramen.
  • De meerpuntsloten evenals de anti paniek meerpuntsloten zijn van KFV, de Duitse topfabrikant en wereldwijd marktleider op het gebied van meerpuntsluitingen.
  • De opbouw panieksluitingen zijn van het type Panama, ook een product van fabrikant Fapim.
  • De deurscharnieren zijn van het type Loira+V, ook een product van fabrikant Fapim.
  • De deurdrangers zijn van Dorma, de Duitse fabrikant van deursluiters en draai- en schuifdeurautomaten.
  • Het deurbeslag is van ons eigen fabricaat Staluform® en uitgevoerd in een SKG** geveerde versie.