Wat niet onbekend is, is dat Stalufor een uitstekende relatie onderhoudt met het Italiaanse Fapim. Fapim geldt als één van de grootste leveranciers van Stalufor, nog steeds naar onze onverminderde tevredenheid. Daarom werden enige tijd geleden op uitnodiging van Fapim de plannen gemaakt om twee werkbezoeken in te plannen met een aantal van onze zeer gewaardeerde partners en relaties. Deze werkbezoeken dienden het doel om ons netwerk kennis te laten maken met de innovatieve werkwijze in de Fapim fabriek, gevestigd in het Toscaanse landschap van Altopascio. In zowel maart als april reisden we naar Italië, waar we behalve technische doeleinden ook tijd en gelegenheid zagen om te proeven van de Italiaanse gastvrijheid en de smakelijke keuken niet te vergeten.

Verbazing over de gestructureerde en grootse opzet van Fapim was slechts één van de lovende commentaren die we mochten ontvangen namens deelnemers aan deze werkbezoeken. Vooraf was uiteraard al bekend welke hoogwaardige kwaliteit Fapim al sinds jaar en dag levert, maar om toch tot een waardige indruk te komen waren deze reizen nauwkeurig uiteen gezet.

Ondanks dat Stalufor zichzelf niet als vooringenomen beschouwt, blijft het belangrijk te weten hoe onze relaties deze reizen hebben ervaren en hoe zij het partnerschap tussen Fapim en onze markt beschouwen. Daarom vroegen we onze gewaardeerde relaties Jan van der Heijden, namens Alukozijn B.V., en Bart van Oorschot, namens van Oorschot Aluminiumconstructies B.V., naar hun bevindingen en ervaringen.
Op de vraag wat de algemene indruk was van de heren voorafgaand en na het bezoek in Altopascio, werd eensgezind geantwoord. Vooral de omvang en de structuur waarmee gewerkt werd, verraste meerdere partijen. “Het zelf vervaardigen van alle matrijzen om alle producten in eigen beheer te kunnen produceren is ontzettend effectief, waardoor ook weer snel geschakeld kan worden”, aldus Bart van Oorschot.

Ook het beeld wat men nu heeft over de inzetbaarheid van de producten is aanzienlijk verbeterd. Jan van der Heijden: “Het beeld dat we hebben van Fapim hebben is en blijft goed, er is na het fabrieksbezoek wel een beter beeld van de mogelijkheden. Het is altijd goed direct overleg te hebben over de materialen en mogelijkheden.”
Bart van Oorschot sluit zich daar bij aan. “Wij zijn gewend om met een ander product te werken, dus er was geen weet over wat er allemaal gemaakt en ontwikkeld wordt. Vooral de testcentra en R&D afdeling waren erg interessant.

Tevens waren we benieuwd naar de meningen van beide heren als het aankomt op de toekomstvisie van Fapim en of zij ook daadwerkelijk klaar lijken te zijn als we de productontwikkeling en innovatie in acht nemen. “Fapim brengt niets op de markt waar niet 10 keer over na is gedacht.”, aldus Bart van Oorschot.

Op de vraag hoe men de samenwerking met Stalufor en Fapim tot dusver beschouwd en welke voordelen daar voor de betreffende partijen eventueel aan verbonden zitten, werd tevreden en positief gesproken. “De samenwerking is goed, er is een goede match tussen Stalufor en Fapim. Vragen over producten worden altijd vrij snel beantwoord” vertelde Jan van der Heijden ons. Bart van Oorschot voegde daar nog aan toe: “Stalufor is dealer van Fapim en het is belangrijk dat zij daartussen zitten. Dat schept vertrouwen.”

Lovende woorden en opbouwende kritiek, wij hadden het zelf niet beter kunnen omschrijven. De conclusie dat we terugkijken op twee meer dan geslaagde werkbezoeken is waarmee we dit nieuwsbericht besluiten.