Deze nieuwe ijshal, ontworpen door GEAR, is gebouwd in slechts dertig weken. Het gebouw is voorzien van diverse duurzame installatievoorzieningen, waardoor de Elfstedenhal 50% bespaart op haar elektriciteitsverbruik en 99% op haar warmteverbruik. Een belangrijk deel van de resterende vraag wordt duurzaam opgewekt.

De grote entreehal is een ode aan de Elfstedentocht en geeft zicht op de grote 400-meterhal, de ijshockeyhal en de overige faciliteiten. Sfeer en beleving staan centraal in Elfstedenhal. Zo is er veel hout gebruikt in de constructie en zijn er in de gemetselde binnen gevel ornamenten met het motief van het Elfstedenkruisje opgenomen. Ook de buiten gevel is uitgevoerd in winterse tinten, waarbij er gewerkt is met stroken glas en aluminium gevelpanelen. Mede door de programmeerbare lichtstrepen vormt de hal een prominent beeldmerk in de stad.

De aluminium deuren, ramen en vliesgevels zijn geproduceerd en gemonteerd door onze klant Kolf & Molijn. Dit bedrijf zit samen met Alpro in de K&A Gevelgroep. Kolf & Molijn produceert alleen aluminium deuren, ramen en gevelelementen, waarbij Alpro alleen kunststof deuren, ramen en gevelelementen produceert.

Logo K&A Gevelgroep
Stalufor is leverancier voor diverse deur- en raambeslagen die Kolf & Molijn nodig heeft voor de gevelelementen die daar worden geproduceerd. Zo zijn alle vluchtdeuren in de Elfstedenhal uitgevoerd met Wilka antipaniek sloten en beslagen.

architectimage-extralargethumnail