dormakaba TS 99 FL deurdranger met vrijloopfunctie

Stalufor concepten in bouwbeslag BV is als specialist in deurautomatiek een gewaardeerd én gecertificeerd partner van dormakaba. Stalufor beschikt over een uitgebreid assortiment dormakaba producten.

Dormakaba

dormakaba TS 99 FL deurdranger met vrijloopfunctie

Stalufor concepten in bouwbeslag BV is als specialist in deurautomatiek een gewaardeerd én gecertificeerd partner van dormakaba. Stalufor beschikt over een uitgebreid assortiment dormakaba producten. Deze samenwerking houdt al jaren met wederzijdse tevredenheid stand dankzij de gedeelde kernwaarden en het oog voor kwaliteit en innovatieve oplossingen. Behalve het leveren en monteren van de dormakaba producten, biedt Stalufor vakkundige hulp met de werkvoorbereiding in Autocad.

Om de montage van de dormakaba producten uitstekend tot hun recht te laten komen, is er de samenwerking met Stalufix. Stalufix verzorgt de volledige montage van het betreffende systeem, zoals het elektrisch aansluiten, inregelen en het in gebruik stellen. Hierdoor voorziet Stalufix uitstekend in de behoefte van relaties bij het koppelen van automaten aan gebouwbeheersystemen.

Eén van de dormakaba producten in het Stalufor assortiment is de TS 99 deurdranger met vrijloopfunctie. De vrijloopfunctie van de TS 99 zorgt ervoor dat u brand- en rookwerende binnendeuren kunt openen en sluiten, zonder enige merkbare vorm van weerstand. Ondanks dat er wel een deurdranger op de deur gemonteerd wordt, blijft dankzij de vrijloopfunctie de deur relatief beweeglijk. De vrijloopfunctie van de deur wordt al vanaf een deuropeningshoek van > 0° geactiveerd, zodra deze geopend wordt. De TS 99 is geschikt voor deurbreedtes tot 1.250 mm en is hierdoor uitermate geschikt voor gebruik in medische locaties waarbij barrièrevrijheid een grote speelt zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en centra voor mindervaliden.

Vrij beweeglijke brand- deuren en rookwerende en brandveiligheid

Met de TS 99 FL van dormakaba is een glijarmdeurdranger met vastzetinrichting en vrijloopfunctie op de markt gebracht. De TS 99 FL kan in combinatie met een rookmeldsysteem worden ingezet. Als totaaloplossing, inclusief rookmeldsysteem, zijn zowel de TS 99 FLR en de TS 99 FLR/K beschikbaar. Dankzij de vrijloopfunctie maken beide systemen de deuren zonder enige weerstand beweegbaar en volledig vrij. De deur wordt bij alarm of spanningsuitval door de deurdranger veilig gesloten.
Uiteraard voldoen alle varianten van de TS 99 aan de eisen voor een obstakelvrije toegang, conform de DIN 18040. Normaal gesproken beweegt de deur zich vrij en zonder enige weerstand, zoals een gewone deur zonder pomp. Desalniettemin is de brandveiligheid gegarandeerd, want bij een brandalarm wordt de deurdranger actief en worden de deuren veilig en gecontroleerd dicht geduwd.

Design en productspecificaties

Dankzij de uniforme Contur Design dragen de glijarmdeurdrangers bij aan een harmonische vormgeving in het gehele project.

De eigenschappen van de TS 99 FL samengevat:

  • Vrijloopfunctie vanaf een deuropeningshoek van > 0°
  • Voor deurbreedten tot 1.250 mm
  • Instelbare sluitkracht EN 2-5
  • Voor enkele en dubbele deuren
  • Contur Design

Stalufor

Binnenweg 7-9
5683 PR Best
KVK nr: 17259565

Contactgegevens

+31 (0)85 330 2770
info@stalufor.nl

Inschrijven nieuwsbrief