Vanaf mei 2014 zijn de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne op Bonaire van start gegaan, welke is ontworpen door de architecten van NACO. De brandweerkazerne van Bonaire is gevestigd op de internationale luchthaven van Bonaire (BON), bij Kralendijk. Een belangrijke reden, voor zowel de luchthaven als de brandweer, om dit project te realiseren is om te kunnen voldoen aan de strenge, internationale normen van de International Civil Aviation Organization (ICAO). Dit project is tot stand gebracht door een internationale samenwerking, tussen Nederland, Curaçao en uiteraard Bonaire.

De kazerne op Bonaire is er in alle opzichten fors op vooruit gegaan. De nieuwe kazerne biedt nu onder andere 13 slaapruimtes, een leslokaal, diverse badkamers die tevens als schuilbunker kunnen dienen, 10 kantoorruimtes, een ‘watchroom’ en bevelvoerdersruimte, een flessenkamer om zuurstoftanks te testen en een tank met een capaciteit van 60 m3 water, voor noodgevallen. Door de ligging in tropische wateren en dus overgeleverd aan de grilligheid van het Caribische klimaat, is de kazerne ‘orkaanproof’ (categorie 3) gebouwd. Dat is terug te zien in de dikte van de massieve muren en de speciaal vervaardigde deuren in de garage op de begane grond.

Stalufor heeft tijdens dit overzeese project alle hang- en sluitwerk componenten en de overige deur- en raambeslagen voor Brandweerkazerne Bonaire geleverd aan V.P.G. Aluminium deuren en Ramen. De onderstaande producten zijn daar toegepast:

  • Zowel de veiligheidssloten als de anti-paniek motorsloten zijn van Post en Eger, leverancier voor hoogwaardige hang- en sluitwerk oplossingen.
  • De deurscharnieren zijn van het type Loira+V, tevens een product van fabrikant Fapim.
  • De deurdrangers zijn van eveneens van Post en Eger.