Het is 10 jaar geleden dat Jack en Theo een groot deel van de bedrijfsactiviteiten van de Voskamp Groep Zuid overnamen en omdoopten tot Stalufor concepten in bouwbeslag BV. Van een grote ijzerwaren vakhandel tot een bedrijf met een duidelijke specialisatie: hang- en sluitwerk-oplossingen énkel voor aluminium deuren en ramen. 10 jaar Stalufor; tijd voor een terugblik.

Een crisis is een kans

In 1994 begon Jack bij zijn toenmalige werkgever al met deze specialisatie hang- en sluitwerk oplossingen voor de aluminium deuren- en ramen branche. “Vijf jaar later voegde Theo zich bij het bedrijf en ging ook hij zich specialiseren in dit vakgebied. Theo was allrounder op het gebied van de toelevering van ijzerwaren, gereedschappen en beslag. Zijn expertise zorgde toen voor een juiste aanvulling met die van mij”, aldus Jack. Stalufor heeft dus méér dan voldoende aan ervaring in huis.

Stalufor was amper drie maanden actief toen in 2009 de financiële crisis in alle hevigheid losbarstte. In het ondernemingsplan van Stalufor was hier al op geanticipeerd. “De crisis was in onze optiek niet een probleem maar juist een káns!“, aldus Jack. “In lastige tijden moet je échte toegevoegde waarde kunnen leveren”, blikt Jack terug.

“Terwijl de bouw met 30% gekrompen is wisten wij ieder jaar een groei te realiseren. De crisis was een mooie kans voor ons als startend bedrijf. Relaties hadden nu wat meer tijd om kennis te maken en zich te verdiepen in de mogelijkheden die Stalufor te bieden had.”, aldus Jack.

De kracht van Stalufor

“Wij geloven in onze eigen kracht. Wij willen ontzorgen, specialiseren en doen wat anderen niet doen”, hervat Jack. “Wij zetten onze specialisaties in om onze partners – wij hebben klanten noch leveranciers; enkel partners – te ontzorgen en te ondersteunen. Het merendeel van de mensen hier heeft zich bijvoorbeeld bekwaamd in AutoCad tekenen; de gehele aluminium industrie werkt met AutoCad, dus hiermee kunnen wij ons extra onderscheiden.”

“Daarom zijn we ook kieskeurig in onze partners. Wij hebben liever dat beide partijen weten waar ze goed in zijn en waar ieders kracht ligt. Dan krijg je de beste samenwerking die voor iedereen het meeste oplevert. Door onze specifieke expertise weet iedereen die met ons samenwerkt waar ze aan toe zijn. Ik denk dat daar onze kracht ligt: transparantie, ontzorging en ondersteuning – én de kennis om het waar te maken. Het enige dat we hiervoor nodig hebben van onze relatie is….: een káns om onze woorden waar te maken!”